VIANA-kullen födda 8 Mars 2018 – Här 8 veckor gamla.

ANMÄLA INTRESSE

 

Jag har ingen först till kvarn kö, utan jag väljer med omsorg mina köpare. Jag vill att mina kattungar ska få helt rätt hem redan från början. Intresse och första kontakt tas alltid via mejl; sofiaastvik@hotmail.com

Intresse kan såklart visas innan kullen är född:)

Skriv ett så personligt brev som möjligt, där du berättar hur du lever och bor, eventuell familj. Ålder, hur din arbetssituation ser ut samt om någon djurvana finns sedan innan.

HUR JAG VÄLJER KÖPARE

 

Ju mer jag vet om dig/er desto lättare kan jag avgöra om jag har den rätta kattungen för dig. Alla kattungar har olika personligheter/egenskaper, alla kanske te x inte passar i en barnfamilj, någon kanske istället inte skulle passa i ett hem utan andra djur dvs som ensamkatt, eller te x med ”bara” en människa. Självklart tar jag hänsyn till era önskemål om färg, kön & personlighet. Kanske har ni siktat in er på en kattunge utifrån bilder men sedan vid besök faller för en helt annan. Inget ovanligt!

NÅGRA ALLMÄNNA DETALJER SOM JAG TYCKER ÄR VIKTIGA

Katten ska leva som en familjemedlem, få kärlek, uppmärksamhet och den omvårdnad den kräver dagligen.

Ragdollen är en katt som gillar sällskap, därav passar den inte i ett hem där ägarna är borta långa arbetsdagar. Isåfall rekomenderar jag att man köper två så att de har sällskap av varandra.

Jag säljer mina kattungar som innekatter. Jag ser dock gärna att de får tillgång till utevistelse under uppsikt i te x inhägnad, nätad balkong eller promenader med sele.

Kattungen ska vara vetrinärvårds-försäkrad från och med leveransdag

Jag önskar att man fortsätter vaccinera katten enl vetrinärens rekommendationer.

Jag säljer i första hand mina katter till sällskap. Kastrering ska ske vid 6-8 månaders ålder. Detta skrivs in i överlåtelseavtalet.

EN KATTUNGE FRÅN MIG ÄR VID LEVERANS

✓ Minst 12 veckor gammal

✓ ID-märkt med microchip

✓ Vaccinerad x 2 mot kattpest & kattsnuva

✓ Veterinärbesiktigad – intyg inte äldre än 7 dagar

✓ Registrerad i SVERAK – Stamtavla medföljer

✓ Dolda fel försäkrad i Svedea i 3 år

✓ Uppfödd på kvalitetsfoder

✓ Avvmaskad vid behov

✓ Kattungepaket medföljer


TINGNING/HANDPENNING

När ni varit och hälsat på när kattungarna hunnit bli tillräckligt gamla dvs 5-6 veckor och allt känns bra mellan mig och dig som köpare samt att du klickat med din tilltänkta kattunge så skrivs ett tingningsavtal. Sedan betalas en handpenning på 2000 kr som dras av från försäljningspriset. Handpenningen återbetalas inte om ni ångrar er.

KOSTNAD