Som jag väntade. Jag som var övertygad om att Lizzie skulle få sina kattungar tidigare, eftersom hon var såååå rund om magen att hon knappt kunde röra sig i slutet. Istället kom kattungarna på dygn 69. Enl mina beräkningar. Man vet ju aldrig när hon blev befruktad under dejten. Så ja, jag väntade nervöst från ca dag 63. Puh, jag lovar er. Det kan jämföras på något sätt med hur man själv går och väntar på sin förlossning.

Natten mellan långfredagen och påskafton föddes det 6 små underverk, alla hade bra födelsevikter tack och lov. Trots att det var en större kull. Förlossningen gick bra men var såklart intensiv för mamma Lizzie!

Första tiden är kritiska med kattungar. Först nu dygn 4 har dem börjat gå upp i vikt. Speciellt två har varit lite sega. Alla är pigga och välmående, å jag hoppas verkligen mjölken runnit till nu så att dom börjar gå uppåt lite mer stadigt! 🙏🏻

Det är dags för mig att uppdatera under kattungar på hemsidan, behöver bara få till ett bra upplägg. Håll till godo, det kommer!

Kan iallafall nämna att det verkar vara 3 honor och 3 hanar, ev 4 honor och 2 hanar 😅 Redan nu kan man skymta att 2 verkar vara blå colorpoint och 4 blå bicolor, med eller utan tabby. Därmed fick jag bekräftat att Lizzie är en true bicolor för annars hade det bara blivit mitted ungar i denna kull. Så spännande det här med genetik! 😻

Tags
No Tag

No responses yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *